TAPASZTALATUNK SZERINT A REDUNDÁNS, ÖSSZETETT ADATTÁROLÁSI STRUKTÚRÁKNÁL SEM ZÁRHATÓ KI AZ ADATVESZTÉS LEHETŐSÉGE.

Az informatikai piac széles palettát kínál a kis és nagyvállalatoknak, intézményeknek, a megnövekedett adattárolási igényeire. Különféle szerverek, storage-ok, RAID és NAS rendszerek állnak rendelkezésre, melyek alapját ma még szintén merevlemezek (HDD) biztosítják.

Ezen adattárolási technológiák színvonala azonban továbbra is messze elmarad attól a szinttől, mely hosszútávon biztonságosnak, és hibamentesnek tekinthető. Az összetett rendszerek működtetése magasan képzett üzemeltető szakembert és megfelelő karbantartást igényel, de meghibásodás, részleges, vagy akár végleges adatvesztés ezen berendezéseknél sem zárható ki teljeskörűen.

Sok kis-, közép- és nagyvállalat, oktatási és egészségügyi intézmény fordul a KÜRT Adatmentéshez redundáns rendszerek adatvesztési problémáival.

 

Szerver, RAID, NAS adatmentés

Ha leállt a szerver, netán furcsa kattogást észlel, az adatok biztonsága érdekében jobb nem kísérletezni. Tudjuk, hogy a szerver üzemeltetők elsődleges feladata ilyenkor a hiba elhárítása, de minden beavatkozás kockázatos lehet. A KÜRT díjmentesen felméri a merevlemezek állapotát, melyből már lehet arra következtetni, hogy az adatok veszélyben vannak-e. Az állapotfelmérés az architektúrától és kapacitástól függően akár több nap is lehet.

Mi az adatmentés?
 • Sikertelen adatmentés esetén Önt nem terheli munkadíj (kivétel S.O.S. adatmentés esetén 20%-os munkadíj, melyet sikertelen mentés esetén is meg kell fizetni).
 • S.O.S. adatmentést, napszaktól és munkanaptól függetlenül, egyedi áron rendelhet tőlünk. Hívja ügyfélszolgálatunkat a 06 1 228 5410 telefonszámon vagy a 24 órás HOTLINE-t a 06 30 210 7177 telefonszámon.
 • Alkatrész beszerzése esetén vagy nagy kapacitású tárolók mentési folyamata során a másolási idők nagymértékű növekedése miatt az adatmentés hosszabb ideig tarthat.
 • Az adatmentés ára nem függ az adattároló kapacitásától vagy a mentendő adatmennyiségtől, kizárólag a munka bonyolultsága határozza meg.
 • Az adatmentési folyamat lezárását követően, külön díj ellenében kérhető Szakvélemény, mely az alábbi információt tartalmazza:
  • Részletes leírás az adathordozó műszaki állapotáról
  • Az adatmentés folyamatának leírása
Gyakori adatvesztési esetek: Szerver, RAID, NAS
 • Nem indul a szerver
 • Furcsa, kattogó hang hallatszik
 • Egy vagy nagyobb rendszerek esetében több tag kiesése, akár egyszerre
 • Törlés, a rendszer újraépítése
 • Áramszünet, elektromos ingadozás
 • Tűzkár, vízkár, egyéb természeti katasztrófák
Szerver, RAID, NAS adatmentés

 

Adatmentő szolgáltatásunk keretében különböző RAID rendszereket, storage-okat, NAS-okat, nagy adattároló rendszereket szoftveresen újraépítjük, valamint adatot mentünk fizikailag meghibásodott eszközökről. A KÜRT saját fejlesztésű technológiájának köszönhetően kezeli a különböző RAID konfigurációkat, szerver architektúrákat.

grid

Virtuális környezet használatával költség- és erőforrás hatékony informatikai rendszerek válthatják ki a hagyományos számítógépeket.
A virtualizáció segítségével egyszerre több operációs rendszer és alkalmazás is futtatható, de akár a teljes informatikai hálózat, szerverek, alkalmazások és munkaállomások is virtualizálhatóak.
Noha a virtuális rendszerek mögött redundáns tároló rendszerek állnak, mégis egyre gyakrabban találkozunk olyan adatmentési feladatokkal, ahol a sérült diszk alrendszer virtuális gépeket tartalmaz.
Az elmúlt évek során nagy erőkkel fejlesztettünk olyan egyedi adatmentő megoldásokat, amelyek segítségével számos sikeres adatmentési projektet zártunk ügyfeleink megelégedésére.
A leggyakrabban használt virtuális környezetek esetében is hatékony megoldást kínálunk adatvesztés esetén:
VMware ESXI (vmfs,vmdk)
Microsoft HYPER-V,
Microsoft Virtual PC (vhd,vhdx)
XEN Server (LVHD)
Oracle VM Virtual Box

 • Az állapotfelmérés időtartama: 1-3 munkanap (a háttértár típusától függően ettől eltérhet)
 • Adatmentési árak: 400.000,- Ft + Áfától
 • Várható határidő: 6-15 munkanap
 • S.O.S. adatmentés: Egyedi áron

 Kérdése van? Látogassa meg Gyakori kérdések rovatunkat, vagy hívja Ügyfélszolgálatunkat munkaidőben a
06-1/2285410-es telefonszámon, ahol kollégáink készséggel állnak rendelkezésére.