A KÜRT Adatmentés Hungarikum

A KÜRT Zrt. több mint 30 éves fennállása óta számos elismerést, díjat kapott tevékenységéért. 2014 januárjában ért minket az a megtiszteltetés, hogy Adatmentés technológiánkat Hungarikummá nyilvánította a Hungarikum Bizottság.

A Vidékfejlesztési Minisztériumon belül működő szervezet idén több rendezvénysorozatot is indított, hogy népszerűsítse a Hungarikumokat. A 2014.07.24 és 27 között, a Budai Várban megrendezett Hungarikum Hétvégén a KÜRT Adatmentés is részt vett kiállítóként.

A technológiát nehéz kézzel foghatóan prezentálni és egy része nem is mozgatható, mi mégis igyekeztünk megmutatni tudásunkat. A megnyitón elégettük, majd vízbe dobtuk azt a merevlemezt, amire a 41 Hungarikum fényképe került. A feladatunk az volt, hogy a fesztivál végére visszanyerjük az erős sérülésnek kitett külső vincseszterről az adatot.

Habár a körülmények extrémnek mondhatóak, a KÜRT az elmúlt 30 évben találkozott már hasonló esettel. Egy lakástűzben sajnos ennél jóval hosszabb ideig vannak kitéve személyes tárgyaink mellett értékes adataink is a tűz, majd pedig az oltás következtében a víz káros hatásainak. A sikeres mentést sok körülmény befolyásolja és sajnos az esetek 20%-ban már a KÜRT sem tud segíteni.

Ha azonban bármilyen adatvesztés után azonnal profi szakemberre bízzuk a munkát, megadjuk a legtöbb esélyt a sikeres adat-visszaállításnak.

Kürt Adatmentés a Hungarikum Hétvégén

A Hunkarikum Hétvégén sem történt ez másképp, hiszen a látványos bemutató után a sérült merevlemez azonnal a KÜRT modern tisztaterű laboratóriumába került, ahol nekiláttunk a munkának. A feladat nem volt egyszerű, mert a külső ház ráégett a merevlemezre, valamint a tiszta terébe is került víz.

Az alkatrészek cseréje és a lemez alapos, több fázisú tisztítása után sikerült annyi életet lehelni bele, hogy fizikai másolatot készítsünk róla. Ez biztonsági szempontból elengedhetetlen, hiszen az eredeti eszköz működése bizonytalan. Minden esetben több adatmentési megoldást is alkalmazunk a tökéletes végeredmény elérése érdekében, de a sérült eszközön nem lenne több esélyünk.

A kemény munkának meglett a gyümölcse:
sikeresen visszaállítottuk a képet a 41 Hungarikumról.

Válassza a KÜRT-öt, válassza a minőséget, ha adatmentésről van szó!