Virtuális gépek,
fájlrendszerek adatmentése

A piacon ma elérhető adatmentő szoftverek, megoldások nem képesek komplex sérüléssel rendelkező virtuális fájlrendszerek mentésére. Nem tudják megkülönböztetni és felismerni az egyes virtuális fájlrendszerek szignatúráját, külön-külön kezelni a különböző partíciók adminisztrációját és feltérképezni az egyes fájlrendszereken tárolt állományoknak a fejlécét. Ez azért is fontos, mert míg a fájlrendszer adminisztrációját a piacon elérhető adatmentő szoftverek sikeresen megtalálják és értelmezik, az esetek többségében a fájlrendszer által leírt fájlok tartalma korrupt lesz, illetve az egyes fájlrendszerek adminisztrációja összekeveredik.

A virtualizációs előnyöket kihasználva azonban egyre több vállalat alkalmaz ilyen környezetet, melyek a legnagyobb gondosság ellenére is produkálhatnak olyan meghibásodást, mely adatvesztéshez vezethet.

Miért alkalmazzák a virtuális környezetet?

Virtuális környezet használatával költség- és erőforrás hatékony informatikai rendszerek válthatják ki a hagyományos számítógépeket.

A virtualizáció segítségével egyszerre több operációs rendszer és alkalmazás is futtatható, de akár a teljes informatikai hálózat, szerverek, alkalmazások és munkaállomások is virtualizálhatóak.

Noha a virtuális rendszerek mögött redundáns tároló rendszerek állnak, mégis egyre gyakrabban találkozunk olyan adatmentési feladatokkal, ahol a sérült diszk alrendszer virtuális gépeket tartalmaz.

Az elmúlt évek során nagy erőkkel fejlesztettünk olyan egyedi adatmentő megoldásokat, amelyek segítségével számos sikeres adatmentési projektet zártunk ügyfeleink megelégedésére.

A leggyakrabban használt virtuális környezetek esetében is hatékony megoldást kínálunk adatvesztés esetén:

  • VMware ESXI (vmfs,vmdk)
  • Microsoft HYPER-V
  • Microsoft Virtual PC (vhd,vhdx)
  • XEN Server (LVHD)
  • Oracle VM Virtual Box

Árak

A STANDARD állapotfelmérés időtartama: 5 munkanap (a háttértár típusától, kapacitásától függően ettől eltérhet)

Adatmentési árak: 400.000,- Ft + Áfától

Várható határidő: 6-15 munkanap

S.O.S. adatmentés: Egyedi áron