Törölt adatok visszaállítása

A Kürt Adatmentés szakemberei több mint 25 éve állítanak vissza törölt adatokat a legtöbb digitális adathordozóról.

Gyakran fordul elő, hogy meggondolatlanul törlünk olyan fájlokat pendrive-ról, memóriakártyáról, SSD-ről vagy merevlemezről, melyekről a törlés pillanatában azt gondoljuk, hogy nincs már rá szükségünk.
A KÜRT Adatmentés Ügyfélszolgálatán szinte nap-mint-nap szolgálunk ki olyan ügyfeleket, akik elveszett képeiket, dokumentumaikat szeretnék a lehető leggyorsabban visszaállíttatni.

Milyen technológiával nyerhetőek vissza törölt adatok?

A technológia alapja az a tény, hogy bizonyos törlési eljárások során az adatok nem, vagy csak részben törlődnek, de az adattároló felületen megtalálható a bináris tartalom. Ennek helyreállítására az Adatmentő mérnökök folyamatosan elemzik a leggyakrabban előforduló fájltípusok bitmintázatát és ezeket implementálják saját fejlesztésű adatmentő technológiájukba, mely minden más megoldásnál eredményesebb az elmúlt időszak összehasonlító elemzései alapján. Ennek segítségével az adatmentési folyamat során a merevlemezről, SSD-ről, pendrive-ról, vagy memóriakártyáról készült fizikai másolat vizsgálatakor fellelhetőek a törölt fájlok darabkái, melyeket speciális algoritmussal összefűzve előállítható az eredetileg törölt állomány. Természetesen a sikeresség nagyban függ attól, hogy a visszaállítandó adat törlése óta mennyit dolgoztunk a gépünkkel, azaz van-e esély arra, hogy egy újonnan létrehozott fájl felülírhatta a keresett adatokat tartalmazó adatterületet.

Amennyiben a törlés után rövid időn belül jut el az adathordozó a Kürt Adatmentés laboratóriumába, meglehetősen jó az esély a sikeres visszaállításra.

Praxisunkban volt már olyan eset, amikor ügyfelünk a keresett állomány törlése után több évet dolgozott gépével, így már csak igen kis töredékek voltak helyreállíthatók a törölt fájlokból, hiszen az újonnan létrehozott állományok már többszörösen felülírták a régi tartalmat.

Mit kell tenni véletlen adattörlés után?

A legjobb, ha azonnal kikapcsolja az eszközt! Így biztosan nem okoz további adatvesztést, felülírást.
Az internetről letölthető, ingyenes vagy éppen feltört szoftverek csak jó adag szerencsével párosítva hozhatnak kielégítő megoldást.

Miért bízná egy tudatos felhasználó a számára legfontosabb és pótolhatatlan értéket a szerencsére?

Forduljon bizalommal a KÜRT Adatmentés Ügyfélszolgálathoz.