Nemzetközi partnerség a zsarolóvírusok ellen

NMR logo

A KÜRT Zrt. Magyarországon elsőként csatlakozott a No more ransom programhoz.

A nemzetközi partnerséggel a KÜRT még több adatmentési lehetőséget kínál ügyfeleinek a zsarolóvírusok támadásaival szemben.

Veszélyes pénzkicsalási módszer manapság a zsarolóvírus, már nemcsak asztali, hanem mobileszközök használata közben is előfordul, hogy az internetes bűnözők férnek hozzá és zárolják illetéktelenül adatainkat. Szerencsére van jobb megoldás is, mint a fizetés, vagy a rendszer újraépítés: nemzetközi összefogás, amelynek már a KÜRT Zrt. is tagja lett 2017 áprilisában.

KÜRT – megoldás a zsarolóvírusok ellen is

A No more ransom projekt 2016 júliusában a Holland Nemzeti Rendőrség, az Europol, az Intel Security és a Kaspersky Lab együttműködésével indult azzal a szándékkal, hogy a bűnügyi szervek és a magánszektor közösen lépjenek fel a zsarolóvírusok ellen. Elindítása óta több tucat partner csatlakozott világszerte, ami azt jelzi, hogy a zsarolóprogramok napjainkban világméretű problémává nőtték ki magukat.

NMR logo

A No More Ransom projektnek köszönhetően már 10 ezer áldozatnak sikerült visszaszerezni az adatait tavaly december óta.

www.nomoreransom.org weblap már 14 nyelven elérhető, és az oldalon összesen 39 ingyenes dekódoló eszközt tettek hozzáférhetővé. A zsarolóvírusokkal szembeni megelőzés fontosságára is ráirányítja a figyelmet.

Új állami- és magánpartnerek és eszközök

Az Avast, a CERT Polska és az Eleven Paths – Telefonica’s Cyber Security Unit szintén csatlakoznak a programhoz, így hétre növekedett a partnerek száma, valamint a 30 új támogató partner között található a KÜRT Zrt. is, ezáltal már 76 támogató cég segíti a program működését. A rendvédelmi szervek új csatlakozói a következők: Ausztrália, Belgium, az INTERPOL, Izrael, Dél-Korea, Oroszország és Ukrajna hatóságai.

Az alábbi 15 új kódfejtő programmal bővült a projekt platformja:

  • AVAST: Alcatraz Decryptor, Bart Decryptor, Crypt888 Decryptor, HiddenTear Decryptor, Noobcrypt Decryptor és Cryptomix Decryptor
  • Bitdefender: Bart Decryptor
  • CERT Polska: Cryptomix / Cryptoshield decryptor
  • Check Point: Merry X-Mas Decryptor és Barrax Decryptor
  • Eleven Paths – Telefonica Cyber Security Unit: Popcorn Decryptor
  • Emsisoft: Crypton Decryptor és Damage Decryptor
  • Kaspersky Lab: Frissítések Rakhni és Rannoh Decryptors

Részletek:  www.nomoreransom.org