Máté Bence a világ legjobb természetfotósa

A megmentett adatok amiket ügyfeleinknek szolgáltatunk vissza, ilyen vagy olyan módon nagy értékkel bírnak a tulajdonosuk számára. Legyen szó családi emlékekről vagy egy cég adatbázisairól, a tét mindig óriási. 2011-ben is szép számmal voltak extrém és nagy horderejű adatvesztések, ahol segíteni tudtunk. Az alábbi képről sokan név nélkül is tudják, a világ legjobb természetfotósáról van szó.

Mindig büszkék vagyunk, ha a szakmájában szintén kiválóságra törekvő személy vagy szervezet adatmentéssel bíz meg bennünket. Máté Bence esetében nem nélkülözhetetlen, vagy határidős, esetleg pótolhatatlan képeket vagy videókat mentettünk meg. Sok éves gyűjtés eredménye volt a merevlemezen, amely több helyszínen készült fotókat és videókat már válogatott formában tartalmazott. Szerencsére ő maga írta le nekünk saját élményét az adatvesztéssel kapcsolatban.

Adatmentés winchesterről

Bence winchestere 2011 nyarán mondta fel a szolgálatot. „Egy reggel bekapcsolás után felpörögött a tároló, halk kattogást hallottam, majd a kattogás elmaradt és szép lassan lelassult, végül megállt az eszköz.” – osztja meg tapasztalatait Bence saját Facebook oldalán. Miután a technika végleg megadta magát, hívta a szakembereket, hogy megtudja, van-e esély az adatmentésre. Szerencsére volt.

A merevlemez belseje sérült, így több alkatrészt kellett cserélni, hogy az újraélesztés után vissza lehessen nyerni az adatokat. Hosszú évek munkájának eredményét mentette meg a KÜRT. Az adatok nagy része Brazíliában vagy Kosztarikán készült, ezen kívül és leginkább a Kiskunsági Nemzeti Parkban, ahol ma is a legtöbbet dolgozik és filmet is forgat. Ebből is látszik, hogy nem csak külföldön lehet példamutató munkát végezni.
Bencének ezúton is sok sikert kívánunk munkájához.

Máté Bence elismerései:

Több alkalommal nyerte meg az év természetfotósa díjat a „BBC Wildlife Photographer of The Year”  névre keresztelt versenyen.